fredag 25 juli 2008

Lata dagar på landet

Barnen och jag har just tillbringat några riktigt lata och sköna dagar på landet hos mina föräldrar. Vi (läs jag) har haft det riktigt lyxigt. För när man är hos mamma blir man ju bortskämd så det förslår. Dukat bord till både frukost, lunch och middag! Nu har jag ju inte samvete nog att låta mamma och pappa göra allt jobbet, så visst har jag hjälp till med en hel del. Men håll med om att det är lyxigt att slippa bry sig om att planera middagar, köra disk- och tvättmaskiner och allt annat hushållsarbete som pockar på här hemma.
Jag har inte bara legat i hamocken de här dagarna, även om det är lagom mycket att göra vid den väderlek som har varit och fortfarande är. Jag tog nämligen med mig ett syprojekt och sparkade i gång mammas gamla Bernina från -72. Jag har roat mig med att testa 4-patch stacked posies som Kikki visade mig och några andra i våras. Och jag håller med Kikki, det är lätt att fastna för detta, för det är så spännande att se hur blocken blir! Blocken är klara, men det återstår en del jobb innan kvilten är det. Det kommer nog att bli fler projekt i denna teknik!
Just nu är det 27,9 grader i sovrummet! Så värst mycket sömn lär det nog inte blir inatt. Får se om jag sätter mig i kallaren och syr i stället

lördag 19 juli 2008

Hemma igen...

... efter en dryg veckas campingsemester i husvagnen. Vi har varit i Tranås och Borås, och gjort utflykter bla till Gränna och Visingsö. Vädret har varit sådär, men tack vare soltaket till husvagnen har vi kunnat sitta ute även om det har regnat en del. Och trot eller ej, men trots att vi bott fyra personer på 11 kvadrat så har vi lyckats hålla sams. Vi har haft en toppensemester!

Fast hur skönt är det inte att komma hem? Hur bra man än har det borta, så är hemma alltid bäst. Jag tycker att jag har sovit bra i husvagnen utom de första två nätterna, men kände igår kväll att jag var alldeles förbi av trötthet. Det måste väl vara den friska luften.

Jag lyckades få gubben att köra en sväng (nio mil enkel resa) till Tyger och Ting i Burseryd också. Vilken mysig butik. Köpte några tyger som ska bli en mysquilt till sonen. Gubben muttrade något om att det blir dyra tyger om man lägger på bensinpriset. Förstår inte riktigt resonemanget...

Dagen idag har ägnats åt att packa ur husvagnen. När vi kom hem igår tömde vi bara kylskåpet och tog in täcken, kuddar och tandborstar. I morgon lär väl tvättmaskinen väl få gå några vändor. Sen ska jag nog gå och gulla med symaskinen lite grann, för den har jag saknat :-)

torsdag 3 juli 2008

Nedräkning

Nu är det inte många timmar kvar till semestern, i morgon är det sista dagen på jobbet på fem veckor! Det ska bli väldans skönt att få vara ledig ett tag.
Konstigt nog har det gått ganska bra att jobba de sista två veckorna, trots att resten av familjen är lediga. Eller kanske just därför. Jag fick ju några dagar helledigt när de stack iväg på minisemester... alldeles underbart... Men även då de är hemma är det lite lugnare. Inga tider att passa, man får äta frukost alldeles ensam medan de andra fortfarande sover och man kan stå i duschen och koppla av utan att behöva fundera på hur det går för barnen med påklädning. Ganska små saker kan man tycka men för mig gör det stor skillnad.
Semestern är ju den tid då jag brukar hinna med att sy lite. Jag är ju ingen soldyrkare, utan jag kryper gärna ner i syrummet i källaren och syr när andra ligger och pressar i solen Så jag ser fram emot många sköna timmar med symaskinen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...