måndag 1 december 2008

December

Så har nedräkningen mot julen börjat. Första adventsljuset är tänt och idag den 1:a december har julkalendern i tv börjat. Den verkar väl var "så där" om jag får tycka.
På väggen i barnens rum hänger varsin paketkalender som mormor har fixat. Det måste förresten vara en gåva till tjatande mammor på gränsen till nervsammanbrott. För både uppstigning, frukost, påklädning och hämtning i skolan går som en dans... det räcker med att nämna "inga paket om man inte sköter sig". Och trots att de i normala fall är behäftade med grava hörselskador hör de detta utan att man behöver upprepa det.  Hela 23 dagar till räcker den. Yes!
Jag gjorde en dundertabbe idag. Jag bad barnen att skriva färdigt sina önskelistor så att mormor kunde få dem - Mormor? säger dottern. Lyckligtvis kunde jag rädda situationen - Mormor har lovat att skicka dem till Tomten! De är 6 och 8 år och har för länge sedan klurat ut att jultomten som kommer hem är någon som klätt ut sig. Men den riktiga Tomten finns! Det är bara det att han behöver hjälp, för det är ju omöjligt att hinna till alla barn på julafton alldeles själv! I fall du undrade...
Önkelistorna är nu mailade till mormor för vidare befordran till du_vet_vem!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...