söndag 29 mars 2009

Sommartid

Två gånger om året är det meningen att man ska bli varse hur många klockor man omger sig med. Klockradion, mobilen, armbandsklockan och köksklockan har jag hunnit ställa om, men det är ett antal kvar som (förhoppningsvis!) kommer att bli omställda de närmasta dagarna.
Ute känns det inte direkt som sommartid. Senast i fredags kom det ca 10 cm snö, varav det mesta smälte redan igår. Ganska onödigt!
Det känns som tiden rusar iväg. Jag har ännu inte packat upp väskorna efter syträffen förra helgen. Kanske dags att göra det nu? Jag har inte hunnit sy klart något till OPAM ännu, men jag har ju två dagar till på mig. Det känns lite stressigt, men man är ju lite tävlingsmännsika och har man hoppat på en utmaning så svider det att inte klara av det. Förresten känns det som det nyss var jul. I köket hänger fortfarande julgardinerna uppe. Tur att det ialla fall inte är tomtar på dem
Kan man inte få stanna klockan istället för att ställa fram den???

måndag 23 mars 2009

Vändbara löpare

Jag hade redan igår tänkt skriva vart mönstret till löparna kommer ifrån. Men som så mycket annat så trillade det ur minnet. Sharon Pederson har gett ut två böcker med vändbara quiltar, Reversible quilts och More reversible quilts. Mönstret till löparen vi sydde igår finns i More reversible quilts.
Idag känner jag mig nöjd. Jag hittade billiga tågbiljetter till Göteborg i maj. Jag åker ner till NQT över dagen och ska strosa runt på utställningar, shoppa och ha det bra i största allmänhet.  Det ser jag fram emot! Någon mer som ska dit?

söndag 22 mars 2009

Vårtecken

...det är det dåligt med. I dag har det snöat, och håller på fortfarande -nästan på tvären - och det ligger ett vitt täcke ute på vägen. På vår gräsmatta på baksidan har snön inte smält undan ännu utan där är fortfarande ett ordentligt snötäcke. Och så här ser det ut några hundra meter från vårt hem.
Men trots detta har några tappra påskliljor vågat sticka upp näsan ett par centimeter ovan jord invid husväggen. Så det finns hopp trots allt.





Desto fler vårtecken fanns det när jag var iväg och sydde med några ur Törnrosorna idag. Tyger i vackra vårglada färger hade hittat ut ur skåp och lådor och blev till vändbara löpare. Så här kommer min löpare att bli
ena sidan
andra sidan

hoppas att ni får en riktigt skön vecka, med eller utan vårtecken!

torsdag 12 mars 2009

Jag ska gå till Berlin

Men inte bokstavligt talat, som tur är. Med start i dag deltar jag tillsammans med en del av mina jobbarkompisar i en tävling. Målet är att gå en sträcka motsvarande Malmö-Berlin. Det blir 545 km och målgången är den 23 maj. För att klara av det ska jag gå i snitt 10089 steg per dag.
Så nu går jag i trappor i stället för att åka hiss och rulltrappa. En och annan omväg till kopiator och kaffeautomat blir det. Och barnen kommer att få gå till och från skolan i stället för att åka buss. Allt för att samla steg till stegräknaren.
I dag har jag gått 10 816 steg utan allt för stora ansträngningar. Jag tog till och med bussen hem från stationen, för jag gillar inte att gå i skogen i mörkret :(  Så det borde gå bra att klara av målet. Jag ser fram emot att det blir barmark och ljusare på kvällarna, då blir det lite lättare att ge sig ut och gå.  Jag återkommer med rapporter om hur det går.

onsdag 4 mars 2009

Onsdag

Onsdag kväll, och mer än halva arbetsveckan är redan avklarad. Veckorna går så fort så jag hinner inte med! Jobbarkompisen blev helnöjd med väskan. Så skönt. För även om hon godkänt tygerna och så, så kan man ju inte vara säker på att det blir som hon tänkt sig.
Syr gör jag ikväll också, men jag vet inte om det direkt är något nöje... Dottern började i scouterna i höstas, och jag trodde nog inte riktigt att det var hennes grej. Så vi avvaktade med att köpa skjorta. Men jo, hon ska fortsätta med scouterna. Kul! Skjorta inköptes och, först då insåg jag hur många märken som ska sys på! Allt som allt är det  10 stycken märken som ska på skjorta och scarf, bara för att visa vilken scoutkår och distrikt hon hör till. Sen ska det på diverse andra märken efter hand. Puh!

Jag syr och syr, och trögt går det. men det blir nog bra när det blir klart.
Är det någon som vet var man får tag på Pippis Krumelur-piller? För banne mig, den ungen ska inte växa ur skjortan!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...