måndag 25 maj 2009

Vilken helg... och måndag!

I fredags steg jag upp i gryningen för att åka med tåget till Göteborg och Nordisk Quilt Träff, NQT. Startade dagen med att titta på Lapphäxornas fina utställning på Allégården. Sedan tyckte jag det var lagom att gå till Folkets hus och de butiker som fanns där. Det var jag inte ensam om, där fanns hundratals köplystna damer! Det blev snabbt mycket trångt men otroligt nog såg jag inga sura miner. Mest imponerad blev jag över de två norska tjejerna i Quiltegårdens monter som måste ha hängt upp mungiporna med fiskelinor, de log hela dagen! Trots det knappa utrymmet gick det ganska bra att shoppa, och lite godis fick följa med hem.Efter shoppingen tänkte jag titta på landsutställningarna på folkets hus, men då var inte min hjärna mottaglig för fler intryck :( Synd, för jag missade nog en hel del fint då jag mer eller mindre rusade genom lokalerna.
Efter att ha ätit lite lunch kände jag mig mer mottaglig för intryck igen och gick först till Stadsmuseet och utställningen Heltäckande omgivningar. Där fanns mycket fint att se. Sedan begav jag mig till Röhsska museet och utställningen Samtida nordisk kvilt. Liten men naggande god utställning. Inte så många, men oj vilka kviltar! (Bägge dessa utställningarna samt en på sjöfartsmuseet pågår hela sommaren.) Därefter gick jag en sväng till lokalen där Kuberna hade utställning tillsammans med Knyppeldynan och Glädjebrodöserna. Hos glädjebrodöserna visade de "luftbroderi" något som absolut ska prövas.
Under dagen, både på folkets hus och på utställningarna har jag träffat på massa trevliga kviltare. Både bekanta ansikten och några som jag tidigare bara känt via nätet.
Efter lite mat i magen blev det så småningom dags för hemresa. Och efter några korta timmars sömn blev det till att sätta sig på ett nytt tåg för att åka till Nyköping och vara tillsammans med KG och barnen resten av helgen.
I dag var det dags för ett nytt äventyr. Tillsammans med Linnea var jag idag på Östeby och gick kurs i att kvilta på long-arm maskin.  Kursen bestog till ganska stor del av genomgång av hur maskinen fungerar och sköts om och hur man spänner upp quilten i ramen. Men vi fick också prova på att quilta. Både efter ett sk pantografmönster men också på frihand. Wow! Det var sååå himla kul!

Om jag vinner en massa pengar vet jag precis vad jag ska köpa :-D
I morgon är det dags för vardag och jobb igen!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...